زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

نوید ظهور مهدی





خداوند در قرآن کریم و روایات، نوید و بشارت به قیام و ظهور جهانی و حکومت الهی حضرت مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) داده‌اند.


۱ - نوید امام علی به ظهور



امام علی (علیه‌السّلام) روزی خطاب به مردم فرمود:
لتعطفن الدنیا علینا بعد شماسها عطف الضروس علی ولدها: قطعا دنیا پس از چموشی و رو گردانی، همانند شتر تندخوئی که از دادن شیر به دوشنده‌اش، خودداری کرده و آن را برای بچه‌اش نگاه می‌دارد، به سوی ما روی می‌آورد و به ما مهربان می‌شود. سپس آیه ۸ سوره قصص را تلاوت فرمود که: و نرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمة و نجعلهم الوارثین: اراده ما بر این قرار گرفته است که به مستضعفین (جهان) منت (نعمت کامل) بخشیم و آنان را پیشوایان و وارثین روی زمین قرار دهیم.
به اتفاق علمای شیعه، این سخن با ضمیمه کردن آیه فوق، اشاره و نوید به قیام حضرت مهدی (علیه‌السّلام) است، زیرا تنها در زمان حکومت جهانی آن حضرت است که: مستضعفین جهان حکومت را به دست می‌گیرند و تنها در آن زمان است که مردم با اشتیاق و مهربانی به سوی مکتب علی و آل علی (علیهم‌السّلام) روی می‌آورند. (بنابراین ما باید به زمینه سازی برای چنین حکومت بزرگی همت کنیم.)

۲ - بشارت قرآن بر حکومت الهی



و آیه فوق نیز که در مورد نوید حکومت مستضعفان تحت رهبری حضرت موسی (علیه‌السّلام) در برابر فرعون و فرعونیان است به حکومتی الهی بشارت می‌دهد که در برابر طاغوت‌ها، موضع می‌گیرد. و آنها را به زباله دان تاریخ می‌سپارد. آیا چنین حکومت، غیر از حکومت جهانی حضرت مهدی آل محمد (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) است؟!
این آیه و آیه بعد از آن، به پنج موضوع مهم اشاره می‌کند:
۱. خداوند مستضعفان را مشمول نعمت کامل قرار می‌دهد.
۲. آنها را پیشوا و رهبر مردم می‌کند.
۳. آنها را وارث حکومت جباران می‌نماید.
۴. آنها دارای حکومت استوار و نیرومند خواهند شد.
۵. خدا قدرت آنها را به دشمنان نشان می‌دهد.
آیا با توجه به پنج موضوع فوق و توجه به سخن علی (علیه‌السّلام)، به خصوص دقت در کلمه (علینا) (به سوی ما اهلبیت رو می‌آورند) می‌توان چنین حکومتی را به حکومت‌های باطل نسبت داد؟! مسلما جواب منفی است. بنابراین، سخن فوق نوید به حکومت مصلح کل حضرت مهدی (علیه‌السّلام)می‌باشد.
[۳] شرح خوئی، ج۲۱، ص۲۸۰.


۳ - پانویس


 
۱. قصص/سوره۲۸، آیه۵.    
۲. امام علی علیه‌السلام، نهج البلاغه، حکمت۲۰۹.    
۳. شرح خوئی، ج۲۱، ص۲۸۰.


۴ - منبع



سایت اندیشه قم، برگرفته از مقاله «نوید ظهور مهدی».    

رده‌های این صفحه : مقالات اندیشه قم




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.